Bodimo brezskrbni
          Inteligentni varnostni sistem
          Avdio in video nadzor
          Pozabili smo izklopiti
          Sporočilni sistem
          Notranjost in okolica
          Razno
 
 
 

  Varnost - štirje koraki
Bodimo brezskrbni
 

Najprej poskrbimo za fizične ovire kot so protivlomna vhodna vrata, protivlomne rolete ali zaščitne okenske mreže v ožjem in vrtna ograja, dvoriščna vrata v širšem smislu varovanja dostopa na dvorišče in vrt. 

 

Fizične ovire lahko nadgradimo z alarmnim sistemom in videonadzorom. Z obema sistemoma lahko vzpostavimo učinkovit nadzor nad tem kaj se dogaja v hiši in okoli nje tudi ko ste od doma. Sem spadajo tudi senzorske svetilke okrog hiše, ki se prižgejo ob zaznavi gibanja.

 

Tretji korak pomeni ukrepanje, in sicer kaj bomo naredili, ko se denimo sproži alarm:

- ena od možnosti je, da npr. v primeru naše daljše odsotnosti obvestimo sosede in jih prosimo, da tu in tam preverijo kaj se dogaja okoli našega doma. V primeru, da se sproži sirena nas obvestijo ali pa kar sami pokličejo policijo. Seveda bodo sosedje kmalu postali zelo naesrečni če bodo vaši alarmi lažni.

- tukaj si lahko pomagate s sporočilnim sistemom v vaši alarmni napravi in z videonadzorom, kjer lahko tudi vizuelno npr. preko vašega GSMja preverite ali se kaj sumljivega dogaja in šele takrat poprosite sosede za obhod vaše parcele ali pokličete policijo.

- tretja možnost je, da se povežete z nadzornim centrom varnostne službe, ki bo namesto vas ali pa hkrati z vami prejemala alarmna sporočila in tudi intervenirala.

   

 

Četrti korak pa vključuje signale, ki jih sami spuščamo v okolico in s tem sporočamo neznancem, da na s ni doma. Seveda, šli smo od doma in ugasnili vse luči, spustili rolete, drugi avto pustili na dvorišču, kaj pa naj storimo boste pomislili. Z AION sistemom boste vse podsisteme povezali med seboj, tako, da bodo delovali usklajeno tudi ko boste daleč od doma.


 

 

 

 


internet CMS: www.arkada.net